Do miski wsypujemu ok. szklankę mąki. Rozdrabniamy drożdże w ciepłym mleku dodając 3 łyżki cukru. Następnie łączymy drożdże i mleko z mąką, mieszamy i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Kiedy rozczyn urośnie, dodajemy do niego pozostałe składniki i mieszamy drewnianą łyżką. Ponownie odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce.
Kiedy ciasto podwoi swoją objętość, wyrabiamy je rękoma, podsypując mąkę (należy pamiętać, że ciasto drożdżowe jest elastyczne i nie może być w nim zbyt dużo mąki).
Dzielimy ciasto na 4 części, każdą cienko wałkujemy, wycinamy trójkąty, nakładamy marmoladę i zawijamy rogalik.
Rogaliki układamy na blaszce wyłożonej pergaminem, zostawiamy na ok. 15 minut, aż napuszą się nieco. Smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy w temperaturze 220 stopni ok. 15 minut.