Czcionka:

A+
A-

Kontrast:

Piszinger Karola (kl. 5)

Składniki:

  • 250 gramów masła,
  • szklana mleka w proszku (tylko pełnotłustego, może być Łaciate)
  • 1 szklanka cukru
  • 0,5 szklanki wody
  • 3 kopiaste łyżeczki ciemnego kakao

Wykonanie:

Wodę zagotować z cukrem, włożyć pokrojone na mniejsze kawałki masło, po odstawieniu z ognia stopniowo dodawać pozostałe składniki, dokładnie wymieszać. Masę lekko ostudzić, następnie posmarować wafle, obciążyć czymś z góry, np deską do krojenia i włożyć na parę godzin do lodówki (optymalnie na całą noc). Kroić w prostokąty lub trójkąty.

Smacznego!

Data dodania: 2020-04-14 16:40:47
Data edycji: 2020-04-14 16:44:21
Ilość wyświetleń: 50
Bądź z nami
aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej