Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Piszinger Karola (kl. 5)

Składniki:

  • 250 gramów masła,
  • szklana mleka w proszku (tylko pełnotłustego, może być Łaciate)
  • 1 szklanka cukru
  • 0,5 szklanki wody
  • 3 kopiaste łyżeczki ciemnego kakao

Wykonanie:

Wodę zagotować z cukrem, włożyć pokrojone na mniejsze kawałki masło, po odstawieniu z ognia stopniowo dodawać pozostałe składniki, dokładnie wymieszać. Masę lekko ostudzić, następnie posmarować wafle, obciążyć czymś z góry, np deską do krojenia i włożyć na parę godzin do lodówki (optymalnie na całą noc). Kroić w prostokąty lub trójkąty.

Smacznego!

Data dodania: 2020-04-14 16:40:47
Data edycji: 2020-04-14 16:44:21
Ilość wyświetleń: 464
Bądź z nami
aktualności i informacje
Biuletynu Informacji PublicznejElektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej
Biuletynu Informacji Publicznej
Elektroniczna Platforma Usług Administracji Publicznej